Vijesti

Prvenstvo Hrvatske za kadete i kup Hrvatske za mlađe kadete

07. svibnja 2011. u Zagrebu u športskom centru Jelenovac, održano je taekwondo prvenstvo Hrvatske za kadete i kup Hrvatske za mlađe kadete.
Na natjecanju je nastupilo 180 natjecatelja iz 15 klubova iz svih krajeva Hrvatske.

Taekwondo klubu "Juraj Dalmatinac" iz Šibenika ovo je bio prvi službeni nastup od osnutka u rujnu 2010. godine., na jednom od natjecanja. Na put je krenulo 12 natjecatelja predvođenih svojom trenericom Nives Radić.
Iako im je ovo svima bio prvi nastup, pokazali su izuzetnu borbenost i zalaganje. Uspjeli su osvojiti čak 4 brončane medalje što je itekako dobro za prvi put.

Osvajači medalja su redom:

- Alan Škovrlj nastupio je u kategoriji do 40 kg, a pobijedio je u 2 borbe, a u trećoj tijesno izgubio,
- Stipe Juras bio je u kategoriji do 45 kg i prvu borbu je pobijedio, a u drugoj se borio protiv natjecatelja iz Slavonskog Broda koji je za proteklu godinu proglašen najboljim kadetom u državi, te je od njega poražen minimalnom bodovnom razlikom
- Anđela Jurin u kategoriji do 40 kg
- Zorica Kovač u kategoriji do 40 kg.

Borbenošću su se istakli i ostali natjecatelji "Jurja Dalmatinca":
Bruno Škovrlj i Filip Juričev-Martinčev u konkurenciji kadeta do 50 i 55 kg, Petra Krička u apsolutnoj kategoriji kadetkinja , Josipa Škugor do 35 kg, Leon Mrdeža do 35 kg.
Luka Ciler je nastupio također u konkurenciji mlađih kadeta do 35 kg, a poražen je tijesno od reprezentativca Hrvatske. Luka je pokazao izuzetan taekwondo i šteta je da su se ova dva protivnika susrela već u kvalifikacijama. Matej Desanić je u kategoriji do 40 kg prvu borbu pobijedio, a drugu izgubio.
Ivan Vlahov nastupio je kategoriji do 40 kg.
Vođa puta i dodatna logistika je bila tajnica i pomoćna trenerica u klubu, Ivana Maleš.
Kao sekundanti su pomagali treneri iz ŠDBV "Dalmatino" Zoran Huljev i Damir Lambaša.